lottelea.reismee.nl

Alweer een maand in the USA!

Haai everyone!

Ik had met mij zelf afgesproken om elke 2 weken een blog te schrijven, maar er zijn nu alweer 3 weken voorbij zonder iets vertelt te hebben. De tijd vliegt hier ook echt, ik ben gewoon alweer een maand in Amerika! Nog maar negen maandjes, hihi! Maar ik ga proberen om vanaf nu wel elke 2 weken een update te geven over hoe het hier allemaal in America is!
Dit gaat waarschijnlijk een best wel lang verhaal worden, dus ga er maar even goed voor zitten!

Week35:
Maandag: Niet echt veel gedaan maandag, gewoon naar school geweest. Echt alle meiden hier op school stijlen hun haar of krullen het, echt iedereen!! Linda heeft ook een stijltang dus die gebruik ik ook zo af en toe.

Dinsdag: Had ik voor de 2e keer dansteam. Er zitten meiden van High School in en ook meiden van Junior High School (de 2 jaar voor High School). Ze zijn allemaal echt aardig. Ik ga vooral om met de High School meiden en we hebben ook echt veel lol. Enige wat een beetje jammer is dat er toch best wel wat meiden van Junior High zijn die dus gewoon echt niet kunnen dansen. Dus we moeten dansen dan super vaak over doen en dan kan het nog wel eens een beetje saai worden! Verder wel gezellig!

Woensdag: Weer een normale dag school. School begint ook steeds meer als school te voelen en heb ook wel het gevoel dat ik er steeds meer bij hoor. Heb dan ook nog niet echt problemen gehad ofzo en alles gaat gewoon goed, dus ben daar super blij mee!!

Donderdag: In plaats van dansen gingen we met het dansteam een soort borden maken voor onze lockers. Was echt grappig en ze zijn allemaal best wel mooi geworden, dus nu is mijn grote grijze kluisjes ook nog een beetje opgevrolijkt!!

Eerlijk gezegt heb ik echt geen idee meer wat ik vrijdag en zaterdag heb gedaan, dus het zal wel niet al te interessant zijn geweest, hihi.

Zondag: Zondag hadden 2 mensen hun college feest. De hele familie kwam ernaar toe en heb dus ook weer een heleboel nieuwe mensen ontmoet. Veel hadden zich voor gesteld, maar ben volgens mij echt alle namen alweer vergeten. Er waren ook nog wat mensen van school dus het was wel gezellig.

Week36:
Deze week was er niet zo heel veel speciaals.
Ik had wel de danceclinic met mijn dansteam. Dat houd in dat we donderdag naar de basisschool gingen, dats tegenover de High School. We gingen daar met ongeveeer 30 kinderen, van de meest 4/5 jaar maar ook wel wat oudere, een dans instuderen. Wij kenden het natuurlijk al en het was ook echt z'n super makkelijke dans maar wel leuk om te doen. Vrijdags na school gingen we er weer heen en moesten we den kinderen voor 4 uur bezig houden met knutsel dingen. We waren het allemaal al zat na 2 uurtjes ofzo want die kinderen blijven je maar bespringen en gillen en rennen. Maar uiteindelijk kwam het avondeten en was het even rustig. We zouden in de pauze van de football game van die avond de dans opvoeren, maar jammer genoeg regende het echt kei hard, dus ging de football game niet door. Daarom deden we de dans alleen voor de ouders van de kinderen. Het was best wel grappig om te doen, maar ik was wel kapot na die dag. Had echt iets van 12 uur op school gezeten!!

Zaterdag: Linda en ik waren naar Hillsboro (het dorpje van Tisha) gegaan voor de baby contest die ze bij de Hillsboro barbecue hadden. Tisha organiseerde het, maar er waren niet heel veel babies / kinderen komen opdagen dus was het snel afgelopen. 's Middags zijn we toen met z'n viertjes naar de pageant geweest waar Ady in mee deed. Het was leuk om te zien en al die meiden hadden echt super mooie jurken en hakken enzo aan. Linda probeert me nu ook in een pageant te krijgen. Geen idee of ik het ga doen, maar krijg een beetje het gevoel dat ik er niet meer onderuit komt nu mama er een soort van toestemming voor heeft gegeven, hihi! 's Avonds zijn we toen naar een optreden van Dustin (zoon) geweest. Hij was een soort dj, en speelde allemaal beats en techno achtige muziek. Het was echt awesome. Hij doet het altijd in een kerk, wat het allemaal alleen nog maar grappiger maakt want het is dus echt geen kerk muziek!!

Zondag: We waren even naar Walmart en de Dollar Tree (waar echt alles voor 1 dollar is) geweest en heb wat leuke nieuwe dingen voor mijn kamer gekocht. Daarna zijn we voor het eerst naar TacoBell geweest wat echt super lekker was!

Week37:
Maandag: Het was weer een normale en gewone schooldag. Er is niet echt iets speciaals gebeurt. 's Avonds hebben Koto en ik nog wel het een japans avondeten gekookt voor Brian en ons. Linda was naar de kerk voor iets, dus die eet de aankomende maandagen niet mee. Dan moeten wij dus ook gaan koken en waarschijnlijk worden ons dan Koto en ik want Brian houd niet echt heel erg van koken.

Dinsdag: Niet echt veel gedaan dan gewoon naar school gaan. We hebben deze week ook geen dansteam omdat Sunshine (de coach) op honeymoon is, dus hebben we even vrij van dansen.

Woensdag: Woensdag had ik een presentatie in mijn goverment class. Ik deed het met een jongen van mijn klas en we moesten wat vertellen over the Social Contract van Rousseau. Omdat bij goverment alleen maar seniors zitten (behalve ik dan) hebben sommige best wel een goede presentatie maar de meeste lezen gewoon letterlijk voor wat er op de dia staat en dat is het dan. De leraar vind dat ook gewoon goed en zo doen de meeste studenten het eigenlijk altijd hier op school.

Donderdag: We hadden deze keer echt een grappige goverment les. We gingen namelijk de opstand van de kolonien van Groot-Britannie vs. Groot-Britannie na spelen.Het was echt grappig. En ik had weer geen dansteam.

Vrijdag: Vrijdagen in Spaanse les zijn altijd echt grappig. Altijd just voordat de bel gaan we op onze stoelen staan met onze boek open in de hand. En dan begint de lerares met het boek zo hard mogelijk dicht te slaan en dan geeft de volgende het weer door om ook zijn boek heel hard dicht te doen en zo gaat het dan de hele klas door en weer terug! Het is echt super grappig om te doen! Ik was 's avonds ook met Koto naar Attica gegaan waar ons football team ging spelen tegen het football team van Attica. Door waren dan ook Tisha, Aaron en hun kids. Het was een leuke wedstrijd en natuurlijk hebben we weer gewonnen! Het nog met wat mensen gekletst van school. Koto was eerder weggegaan met Linda en Brian die even langs waren gekomen. Ik reed mee met Tischa en Aaron. We hadden nog even een cheeseburger bij de Mac gehaald omdat Mason en Devyn honger hadden.

Zaterdag: 's Ochtends ging ik met Linda, Koto en Tisha naar de football game of Devyn. We kwamen later aan dan we wouden. Devyn had namelijk een val bij zijn huis gemaakt. Hij had alleen iets gevangen wat hij liever niet had willen vangen; een stinkdier!! Het stinkdier had hun hond en Ady helemaal onder gespoten, dus die moesten een grondige bad hebben en het huis eigenlijk ook omdat alles er naar stonk. Maar Devyn had nog wel gewonnen.
's Avonds gingen we naar Attica naar het Potawatomi festival. Ze hadden daar een vlooienmarkt maar vooral etenskraampjes. We hebben daar dus gegeten en voor de rest van de avond naar een concert van Levi Riggs zitten luisteren, wat erg leuk was!!

Zondag: Vandaag zijn we naar de parade in Attica geweest. Het waren vooral een hoop mooie auto's en zoveel mogelijk snoep krijgen! Brian zat echt de hele tijd de roepen van; 'over here, I want some candy', heb me echt rot gelachen, hij leek wel een kleinkind, hihi!
Kim en Dustin kwamen ook nog even langs. Dustin had zijn gitaar mee genomen en heeft wat liedjes lopen spelen.

Heb ook weer een paar nieuwe namen erbij! In spaanse les noemt de lerares mij haar 'Hollandia chika'. Tisha en haar kinderen noemen me nu opeens Leonardo (don't ask me why, hihi). En Ady kon eerst mijn naam niet onthouden zo noemde ze me telkens 'my dancing girl', super schattig! Maar onderhand weet ze me naam al wel!

Ik vind het echt leuk dat jullie dit lezen en dat jullie ook reageren, so thanks :) En ja het is echt een super lang verhaal geworden, zal het proberen om volgende keer iets korter te houden!!

Hugs from America!!!!!

Ate

Hoi Lot,

Weer een fantastisch en lekker lang verhaal, top!
En ik merk dat er ook al wat Engelse woordjes en stijlvormen beginnen binnen te sluipen ... ben benieuwd hoe goed je Nederlands volgend jaar nog is ;)
Ook fijn om te horen dat je steeds meer contacten legt en echt deelgenoot begint te worden van de gemeenschap en de hele familie.
Deze blog, de facebook updates en fotos, en zo nu en dan wat skype, geeft toch het gevoel het ook een beetje te kunnen meemaken, ook al is het opstand.
Volhouden met het bloggen hoor, en iets vaker mag inderdaad ook ;)

Dikke knuffel, Ate

Jasja

Ha Lotte, leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! Groetjes van ons allevier, Harry, Jasja, Douwe Anne en Geert Harmen.

Linda

Lekker beginnetje van mijn ochtend, Lot. Leuk verhaal. Je maakt toch wat mee in de USA!!! De komende paar dagen is het een mannenhuishouden bij ons want ik ga op kamp. Wat gs jij vsnavond koken uit het Nederlandse kookboek? :-)
Tot over ern paar daagjes. Kus, mama
PS moet ik maar een volendammer kostuumpje over laten sturen voor je peagant? :-)

Astrid

Ha Lotte,

Leuk die verhalen! Nu heb ik nog een vraagje: wat eet je daar zo al, voor ontbijt en diner? Alles XXXXLLLLL? of just XXXXSSSS? Luuk heeft ook z'n eerste schoolweekjes gehad, beetje moe, maar alles went. Maartje weer veilig terug van survivalweekend vol modderbaden. Nou nicht, slaap nog maar even lekker en straks weer een goed schooldagje!

Mirjam

Ha die Lotte, klinkt weer goed allemaal. Leuk om te lezen dat je volop mee draait met de amerikanen. Jullie ondernemen veel. Hartstikke fijn. Blijf genieten en verhalen schrijven.
Groetjes, Mirjam

Marjolein

Ahhh Lot wat heerlijk om je verhalen te lezen!! Superleuk allemaal! Ik wil wel een foto zien hoor: eerst één van jou met de stijltang en daarna één van het eindresultaat!!!! Dag lieverd, have fun and enjoy!!!

Lotte

Thanks iedereen voor de lieve berichtjes!

Astrid: 's avonds eten we vaak gewoon avond eten zoals we ook thuis doen, maar we gaan wel een stuk vaker uit eten, meestal iets van 2x per week. 's Ochtends eet ik een soort cornflakes en een geroosterd broodje. Bij de lunch op school vaak een stuk pizza en wat groente of fruit!
Moet wel zeggen dat ik aan het begin niet echt veel dingen lekker vond en dat ik er erg aan moest wennen. Zoals de kaas hier bijvoorbeeld, ik vond het eerst zo nep smaken enzo. Maar het gaat daar nu wel goed mee! Doe Luuk, Maartje en Marcel maar de groetjes van me!

pake en beppe

Lieve Lotte,
Het is heerlijk je verhalen te lezen, dus voor ons is het nooit te lang.
Pake krijgt een samenvatting te horen.
We denken veel aan je en fijn, dat het je zo bevalt.
Liefs en een knuffel van ons.
Beppe

Hannie.

Hallo Lotte,

Wat leuk om al je verhalen te lezen. Wat heel grappig was, was dat verhaal dat je schreef over de Spaanse les. Dat iedereen op zijn stoel mocht gaan staan en dat jullie om de beurt het boek keihard mochten dicht slaan. Dat zou in Nederland niet zo gauw gebeuren op school denk ik. Nog veel plezier met al je belevenissen in Amerika.

Groetjes van Hannie (ook van Dick natuurlijk)

Kitty en Jans

Ha die Lotte,

Wat is het leuk om je belevenissen te lezen. Je hebt het gelukkig naar je zin en lekker druk. De tijd vliegt zo om. Geniet er dus maar met volle teugen van.
Wij hebben net de verkiezingen hier achter de rug. Merk jij in de VS nog wat van de voorbereidingen van de VS-verkiezingen? Volg je het nieuws daar? We zijn benieuwd. Wij hebben onze vakantie er weer op zitten maar de eerste werkweek was helemaal volgepropt. Gisteren burendag gehad met een feestelijke onthulling van een picknicktafel op het grasveld. Foto's volgen nog via facebook en fotolog van Jans.

Nou Lot, we verheugen ons op je vervolgverhalen en maak ze maar lekker lang.

Hartelijke groeten van ons.

Kitty en Jans